[O2FL] Oba koła się kręcą przy obrocie jednym (na podnośniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mariano2004
    Classic
    • 2011
    • 5

Tak, działał normalnie. Wyświetlany jest kompas, który działa poprawnie. Problem pojawił się, gdy ręcznie przełączyłem w tryb navi.
  • marcin_es
    Classic
    • 2010
    • 8

Witam
    Auto stoi na podnośniku na luzie, przy zgaszonym silniku. Kręcę lewym przednim kołem - kręcą się oba. Kręcę prawym przednim - kręci się tylko prawe.
    Czy to normalne? Auto oczywiście O2FL z ESP. Czy tak działa nowoczesny mechanizm różnicowy :?:

Szukam rozwiązania problemu regularnego stukania - takie łup łup łup w czasie jazdy. Czym szybsza jazda tym częściej stuka. Podejrzewam, że hałas jest związany z obrotem któregoś z kół - każdy obrót to łupnięcie. Kręcenie kołami (na podnośniku) idzie raczej lekko i wtedy nic nie słychać.

Słyszalne jest to przede wszystkim przy prędkościach autostradowych - niezależnie czy jazda na wprost czy skręt.

Opony w aucie są już lekko zużyte. Hałas od opon związany ze zużyciem to raczej byłby jednostajna głośniejsza praca, a nie odgłos rytmiczny.

Miał ktoś podobne objawy?

Komentarz

• slawciol
      Rider
      • 2014
      • 263

Tez to miałem, mam, u mnie powodem są wyzabkowane opony, mam takie turkotanie, załóż zimówki jak masz i się przejedz. Będziesz wiedział czy to opony
      czarna perła

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

W ktora strone kreci sie drugie kolo ?? Jedno ma sie krecic w przod, drugie w tyl - to jest akurat normalne.

Halasy to najczesciej opony i/lub felgi.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• marcin_es
          Classic
          • 2010
          • 8

Dzięki, faktycznie zacznę chyba od opon.

[ Dodano: Pon 22 Wrz, 14 13:33 ]
          Oponki wymienione, jazda to znowu przyjemność

Komentarz

Pracuję...